Explanatory Data Analysis group

Vacancy: PhD student Data Science

Proficiency in Dutch is required for this position, hence this vacancy is available only in Dutch.

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen / LIACS zoekt

Promovendus Data Science (1.0 fte)

Vacaturenummer 17-445

Projectomschrijving

Het project Dementia back in the heart of the community heeft als doel om te onderzoeken of een vriendelijke, open omgeving een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven van personen met dementie. Onderwerp van studie is een zorginstelling in Kaatsheuvel, waar de komende jaren een geheel nieuw appartementencomplex en park zal worden neergezet; zie www.parkvossenberg.nl. De rol van de promovendus zal zijn om data science methoden te ontwikkelen en toe te passen om bewegingen van personen te kunnen traceren en vergelijken. De combinatie van fundamentele en toegepaste aspecten maken het project zeer divers: van datacollectie tot het ontwikkelen van nieuwe methoden voor de analyse van time series data en het analyseren van de data. Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met onze partners van NIVEL, Stichting Maasduinen en ActiZ.

De werkzaamheden

 • Het ontwikkelen van originele, vernieuwende data science methoden voor sensordata;
 • Het verzamelen van data, met behulp van sensoren, in Park Vossenberg;
 • Het analyseren van de verzamelde data;
 • Methoden en resultaten publiceren in internationale wetenschappelijke vakbladen en conferenties, inclusief de daarbij horende presentatie op conferenties;
 • Het schrijven van een proefschrift.

Uw profiel

 • Sterk gemotiveerd en interesse in zowel fundamentele als toegepaste data science;
 • Affiniteit met dementie en het gebruik van sensoren en data om de kwaliteit van leven te verbeteren;
 • Een masterdiploma in Data Science, Informatica, Statistiek, of ander relevant gebied;
 • Goede programmeervaardigheden en ervaring met data mining en machine learning;
 • Sociaal vaardig en in staat om samen te werken met zowel collega-onderzoekers als de doelgroep van het toegepaste deel van het onderzoek;
 • Uitstekende communicatieve uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels, in woord en geschrift.

Beschrijving organisatie

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en bio-farmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 1300 medewerkers en bijna 4000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Informatie over de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kunt u vinden op http://www.science.leidenuniv.nl/.

Het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) is het informatica-instituut van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen aan Universiteit Leiden. Volgens de recente onderzoeksvisitatie zijn we een van de meest vooraanstaande informatica-instituten van Nederland. We streven naar excellentie in een zorgzaam instituut, waar excellentie, plezier en diversiteit hand in hand gaan. We bieden een helder en uitnodigende loopbaan aan jonge en getalenteerde wetenschappers die de ambitie hebben om te groeien. Voor meer informatie over LIACS, zie https://www.universiteitleiden.nl/wiskunde-en-natuurwetenschappen/informatica.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging van drie jaar behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.222,- en maximaal € 2.840,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Al onze PhD studenten maken onderdeel uit van de Leiden University Graduate School of Science www.graduateschools.leidenuniv.nl. Onze graduate school biedt PhD trainingen aan op verschillende niveaus. o.a. op het gebied van onderzoeksvaardigheden en persoonlijke effectiviteit.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kunt u contact opnemen met dr. Matthijs van Leeuwen, telefoonnummer 071 527 7048, e-mail m.van.leeuwen@liacs.leidenuniv.nl en website http://eda.liacs.nl.

Solliciteren

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer kunnen tot en met 1 december 2017 per e-mail worden gericht aan dr. Matthijs van Leeuwen op m.van.leeuwen@liacs.leidenuniv.nl. Verstuur de sollicitatie vergezeld van:

 • Cv;
 • Motivatiebrief;
 • Masterdiploma en cijferlijst;
 • Masterscriptie (of een voorlopige versie), en eventuele andere publicaties;
 • Maximaal drie referenties.

Oorspronkelijke versie op universiteitleiden.nl